ÇÖZÜMLER Windows YAZILIM

Windows 10 ve Windows 11 Sıfırlama

Sıfırlama yapmadan önce sonuçlarını bilmeniz gerekir. Kişisel dosyalarınızı koruyup korumayacağınızı seçebilirsiniz. Ancak sıfırlama, yüklü tüm uygulamaları ve özelleştirilmiş ayarları kaldıracaktır.
Amacınız bilgisayarınızdan kurtulmaksa bu harika. Ancak teknik bir sorunu çözmeye çalışıyorsanız ve bilgisayarı kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız, tüm uygulamalarınızı yeniden yüklemeniz ve daha önce yaptığınız ayarları yeniden yapılandırmanız gerekir.
Şimdi Windows 10 ve Windows 11’deki kurulum sürecine geçelim;

  • Ayarlar > Sistem > Kurtarma’ya gidin .
  • Bu bilgisayarı sıfırlayın bölümünde Bilgisayarı Sıfırla düğmesine tıklayın.

  • Dosyalarınızı saklayıp saklamayacağınıza karar verin.

  • Bulut ve yerel yeniden kurulum arasında karar verin:

Bir sonraki pencere Windows’u nasıl yeniden yüklemek istediğinizi sorar (bulut veya yerel). Yerel yeniden yükleme genellikle daha hızlı çalışır ancak bilgisayarınızda kayıtlı gerekli sistem dosyalarının bir kopyasını kullanır. Bu dosyalar eksik veya bozuksa yerel yeniden yükleme çalışmaz. En iyi seçeneğiniz, önce yerel yeniden yüklemeyi denemektir. Bu işe yaramazsa bulutu yeniden yüklemeye gidin.

 

  • Ayarları onaylayın veya değiştirin:

Ek ayarlara yönelik bir sonraki ekran, devam etmeden önce herhangi bir şeyi değiştirmenize olanak tanır. Her şey yolunda görünüyorsa İleri’ye tıklayın. Aksi takdirde, Ayarları değiştir bağlantısını tıklayın. Kişisel dosyalarınızı saklamayı seçtiyseniz, önceden yüklenmiş uygulamaların yeniden yüklenmesini isteyip istemediğinize ve Windows’un buluttan indirilmesini isteyip istemediğinize artık karar verebilirsiniz.

 

  • Verilerinizi temizleyip temizlemeyeceğinizi seçin:

Bunun yerine her şeyi kaldırmayı seçtiyseniz verilerinizin temizlenmesini tercih edebilirsiniz. Kişisel verilerinizin üzerine yazacağı ve böylece doğru kurtarma aracıyla bile herhangi birinin dosyalarınızı kurtarmasını zorlaştıracağı için bilgisayarınızı başkasına vermeyi planlıyorsanız bu seçeneği seçin. Onayla’yı ve ardından İleri’yi tıklayın.

 

  • Uygulamaları kontrol edin ve sıfırlamayı onaylayın:

Sıfırlamadan önceki son ekran sonucu doğrular. Yeniden yüklemeniz gereken uygulamaların listesini görmek için Kaldırılacak uygulamaları görüntüle bağlantısını tıklayın . (Yeniden kurmayı planladığınız herhangi bir şeyi not etmek isteyebilirsiniz.) Hazır olduğunuzda Sıfırla düğmesini tıklayın.

 

  • Oturumu kapatın veya oturum açın:

Sıfırlama daha sonra başlar. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve sizi kilit ekranına bırakacaktır. Bilgisayarı başkasına vermeyi planlıyorsanız kilit ekranına tıklayın, güç düğmesine tıklayın ve ardından bilgisayarı kapatın. Teknik bir sorunu çözmek için bilgisayarı sıfırlarsanız, oturum açın ve ardından bilgisayarınızın artık kendi kendine davranıp davranmadığını görmek için aksaklığa neden olan davranışı kopyalamayı deneyin. Öyleyse, sıfırlama sırasında kaldırılan uygulamaları yeniden yüklemeye başlamak isteyeceksiniz.

 

Cevap Yaz